Meer resultaten voor therapie met honden opleiding

 
therapie met honden opleiding
Kindercoachpraktijk Hannes en Kaatje Hannes en Kaatje Kindercoaching met therapiehond.
Hannes en ik hebben een opleiding gehad bij Pets4Care. Ik ben gecertificeerd AAI Animal Assisted Interventions begeleider en Hannes is een gecertificeerde therapiehond. Het doel van de inzet van een therapiehond is kinderen hun eigen mogelijkheden laten herontdekken om problemen te kunnen overwinnen door vaardigheden aan te leren en/of te oefenen in samenwerking met de hond.
Kindenhond De therapiehond.
Maar niet alleen tussen kind en hond. Een therapiehond in opleiding leert ook om geaaid te worden door mensen op straat, door kinderen van de school, door opas en omas in het verzorgingstehuis. De hond moet contact zoeken met mensen, waardoor het kind gaat zien en merken dat het niet eng is. De therapiehond wordt de begeleider van het kind. Honden die getraind worden tot therapiehond zijn heel sociaal, niet bang, terughoudend en ook niet heel erg gericht op maar één persoon.
Contacthond Academie CursusAAI.
Dat is exact wat Contacthond biedt met onze jarenlange praktijkervaring op het gebied van training en inzet van therapiehonden. WAT: Een intensieve superleuke 4-daagse basiscursus waar aan bod komt wat erbij komt kijken om een hond veilig en effectief in te zetten. Op de praktijkdagen werk je met honden van Contacthond.
Pets4Care Dierbare ontmoetingen.
Train-de-trainer VIDA Weerbaarheidstraining voor kinderen. Coachen met de hond als co-coach. Coachen met honden is een client-centered en ervaringsgerichte methode van coachen waarbij met de hond wordt samengewerkt. Kindercoach opleiding met de hond als co-coach. Coachen met kinderen: een speels avontuur.
opleidingen Stichting Therapiehond Nederland.
TiLT vzw was uitgenodigd om te spreken over de opleiding van de honden en een praktische demonstratie. Geniet mee van dit mooie moment. Wentel, Golden Retriever 2j, Lucian Voet, SAMen. Lotje, Hovawart 1j, Letty Dreesman, zelfstandige. Op donderdag 8 juni organiseert de Lions Heerhugowaard, Langedijk en Obdam een golftoernooi. Een deel van de opbrengt zal besteed worden aan therapie met onze honden en door ons opgeleide therapeuten in enkele verzorgtehuizen in de genoemde gemeenten.
Links AAIZOO: Animal Assisted Interventions.
Tevens train ik hulphonden zoals autisme honden. De training wordt altijd klantgericht gedaan en gaat in de meeste gevallen in combinatie met de TopDog training. Kindercounselling voor kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling. Coach en loopbaanadviseur. Wandel-/natuurcoaching en loopbaanbegeleiding met de hond als co-coach. Doel van de stichting: het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, andere cognitieve en andere beperkingen door therapie met een therapiehond; o.a.
OPLEIDING HONDENSPECIALIST Hondengedragstherapeut Puppycoach.
Deze therapie is in feite een nieuwe gebruiksaanwijzing voor de eigenaar van de hond met als doel het probleemgedrag van de hond om te buigen naar gewenst gedrag. Een puppycoach ondersteunt en begeleidt de eigenaren van een pup in de opvoeding. Deze begeleiding is op individuele basis. Het doel is om een goede start te maken met de pup en probleemgedrag in de toekomst te voorkomen. Een hondenspecialist is een hondengedragstherapeut en een puppycoach! De opleiding tot Hondenspecialist is op HBO niveau en bestaat uit 8 modules. Een vooropleiding is echter niet noodzakelijk. Na afronding van de opleiding met goed gevolg kunt u zich Hondenspecialist noemen en kunt u lid worden van de Nederlandse Vereniging van hondenspecialisten. Deze opleiding is een initiatief van Hondenspecialist Arnoud Busscher en hij zal deze opleiding uw docent zijn. Deze gediplomeerde hondengedragstherapeut heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het analyseren en oplossen van probleemgedrag bij honden.
Therapiehond.
Praten over de hond is leuk en hierdoor kunnen therapeuten ervoor zorgen dat er een gesprek op gang komt. Daarbij spiegelt de hond, hierdoor wordt het kind geconfronteerd met zijn eigen gedrag. Therapiehonden kunnen ook op verschillende vlakken ouderen helpen. Zo worden er therapiehonden ingezet bij fysiotherapie. Ouderen kijken meestal erg op tegen deze therapie omdat dit vaak erg pijnlijk is. De hond leidt de patiënt af en zorgt ervoor dat de therapie leuker is. Er zijn ook speciale aaihonden die oudere mensen komen bezoeken. Zo voelen zij zich minder alleen en komen zij een stuk positiever in het leven te staan. Door de hond te aaien kunnen verstijfde handen, die veel oudere mensen hebben, ontspannen. Welke honden zijn geschikt? Eigenlijk zijn alle rassen geschikt om therapiehond te worden. Wel is het ene ras meer geschikt dan het andere. Het is namelijk belangrijk dat de hond een rustig karakter heeft en dol is op aandacht van mensen. Aandacht krijgen is namelijk zijn werk. De hond moet goed gesocialiseerd zijn. Houden van knuffelen is een pré. Mensen die in therapie zijn kunnen vaak wel een stevige knuffel gebruiken. Welke opleiding krijgt een therapiehond?
Hulphond Happy Tails Opleidingscentrum Hondenschool.
De opleiding wordt gegeven door 4 zeer ervaren, bevlogen instructeurs met veel empathie voor de cliënten. En natuurlijk met een enorme dosis aan ervaring op het gebied van honden trainen. Daarnaast zijn de instructeurs ieder op hun manier zeer ervaren in het begeleiden van onze cliënten.
Welkom bij DogsWork THERAPIEHONDEN.
All the contents of this website are copyright of DogsWork, and are not to be used or copied without written consent of Maud Jacobs. DogsWork zet zich op positieve en integere wijze in om mensen te ondersteunen met hun Therapiehonden.

Contacteer ons